Finne tager posten som Nordens mægtigste finansmand

Så er der slut med danske Christian Clausen i toppen af Nordea. Hans afløser bliver den karismatiske finne Casper von Koskull

Foto: 20696 Martti Kainulainen. Casper von Koskull (54) kom til Nordea i 2010, og skal nu være koncerndirektør, 
Læs mere
Fold sammen

Det er en karismatisk og globalt orienteret topchef, som bliver ny nummer et i Nordens største bank, Nordea.

Det sker fra 1. november, hvor 60-årige Christian Clausen forlader banken efter at have været ansat i banken siden 2005. Han får dog en rådgivende rolle indtil udgangen af 2016, hvor han forlader banken.

Som Berlingske Business afslørede den 17. juni, havde Nordeas bestyrelse med Björn Wahlroos i spidsen hyret headhunter-firmaet Egon Zehnder til at finde afløseren. Men det endte altså med en intern kandidat til jobbet.

 

Casper von Koskull (54) kom til Nordea i 2010 som leder af Wholesale Banking og medlem af koncernledelsen. Inden da havde han en lang karriere i den internationale bankverden i Frankfurt, New York og London, senest som managing director og partner i Goldman Sachs. En stærk international profil, som begår sig hjemmevant og med charme til Nordeas præsentationer.

Danskerne forlader dog ikke helt toppen af Nordea, for danske Torsten Hagen Jørgensen 50 bliver samtidig COO i banken.

»Jeg vil gerne takke Christian Clausen for hans uvurderlige bidrag til at gøre Nordea til en stor, succesrig international bank. Hans lederskab, kundefokus og internationale udsyn er enestående i banksektoren. Jeg har sat stor pris på vores samarbejde de seneste fire år, og jeg er meget glad for, at Christian vil acceptere at blive indstillet til bestyrelsen for Sampo, Nordeas største aktionær. Jeg respekterer hans beslutning om at fratræde som koncernchef nu, og jeg ønsker ham alt det bedste i næste fase af hans aktive karriere,« siger Björn Wahlroos, formand for Nordeas bestyrelse.

Udnævnelserne er sket efter en grundig proces ledet af bestyrelsen, oplyser banken i en børsmeddelelse.

»Med udnævnelsen af Casper von Koskull og Torsten Hagen Jørgensen får Nordea det ideelle team til at sikre en succesfuld ledelse af Nordea fremover. De kombinerer relationsbankerfaring og operationel ekspertise i verdensklasse,« siger Björn Wahlroos.

Også den nye topchef, som ligesom formanden Björn Wahlroos er kendt for at være mangemillionær, er tilfreds:

»Vi glæder os til at fortsætte arbejdet med at skabe fremtidens relationsbank. Vi vil fastholde vores stærke kundefokus og det vigtige fokus på compliance samt på forenklingen af vores processer i samarbejde med vores kolleger i hele banken som ét Nordea-team,« siger Casper von Koskull.

Nordea er ellers midt i en kolossal digital omvæltning med fokus på forenkling af it-processer - en opgave som Christian Clausen i høj grad har dedikeret sig til.