Finnair overlader kabinedrift til asiater

Selskabet har planer om at outsource kabineservice på 20 ruter over de næste to år som led i sit spareprogram.

Finnair outsourcer deres kabineservice. Det vil betyde, at kabinepersonalet fremover vil blive ansat på asiatiske vilkår. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Lüthcke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finnair har opgivet at nå til enighed med fagforeningen for kabineansatte og outsourcer nu i stedet arbejdet med kabineservice til det norske selskab OSM Aviation.

Det oplyser Finnair i en pressemeddelelse.

I første omgang gælder beslutningen Finnairs ruter til Hongkong og Singapore, men selskabet har planer om at outsource kabineservice på 20 ruter over de næste to år som led i sit spareprogram, der skal skære omkostningerne med 200 mio. euro.

Det betyder, at kabinepersonalet fremover vil blive ansat med base i Asien, og Finnair oplyser til Ritzau Finans, at ansættelsen vil ske på asiatiske vilkår og der derfor formentlig primært vil være tale om asiatiske ansatte.

Beslutningen om de to ruter gælder omkring 100 stillinger.

- OSM Aviation har luftfartserfaring, og de er i stand til at tilbyde os en pålidelig service af høj kvalitet til en konkurrencedygtig pris. Vi vil fortsat forhandle med andre potentielle partnere. Vi søger løsninger, der vil gøre det muligt at bevare stillinger i Finland, udtaler Ville Iho, der er driftsdirektør (COO) i Finnair.