Finnair køber flyselskab for 1 euro

Det finske flyselskab, Finnair, har overtaget Flybe UK's 60 pct. store ejerandel i Flybe Nordic for den overkommelige sum af 1 euro.

Foto: MARKKU ULANDER.
Læs mere
Fold sammen

Ejerskabet er dog kun på midlertidig basis, fremgår det af en meddelelse fra det finske flyselskab mandag aften.


Dermed pågår forhandlingerne om Flybe Nordics fremadrettede ejerskab fortsat. Finnair, StaffPoint Holding og G.W. Solberg underskrev den 7. januar i år et memorandum angående en aftale, hvor StaffPoint og G.W. Solberg sammen skal eje 60 pct. af aktierne i Flybe Nordic.

- I november besluttede Finnair og Flybe UK, at man ikke ville fortsætte samarbejdet om Flybe Nordic. Samtidig blev det besluttet, at Flybe UK skulle sælge sin 60 pct. ejerandel i selskabet til en potentiel ny investor eller Finnair, siger administrerende direktør i Finnair, Pekka Vauramo.


- Mens diskussionerne med StaffPoint og G.W. Solberg fortsætter, overtager Finnair nu Flybe UK's aktier i Flybe Nordic. Vi håber at kunne underskrive en ny aftale om aktiekøb i de kommende måneder, siger han videre i pressemeddelelsen.

Finnair skriver videre i pressemeddelelsen, at selskabet vil informere om eventuelle finansielle påvirkninger som det nye ejerskab giver, når flyselskabet aflægger kvartalsregnskab 7. maj.

/ritzau/FINANS