Fingerprint Cards: Utro kunde belaster aktiekursen

Svenske Fingerprint Cards er kommet i let modvind på børsen i Stockholm efter medieoplysninger om, at mobilproducenten Huawei er begyndt at lægge ordrer hos et par af Fingerprints konkurrenter.

Fingerprint Cards har ellers hidtil været eneleverandør til Huawei af sensorløsninger til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Philippe Wojazer / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fingerprint Cards har ellers hidtil været eneleverandør til Huawei af sensorløsninger til genkendelse af en persons identitet ud fra fingeraftryk.

Men Huawei er ifølge branchemediet Digitimes.com nu begyndt at sprede sine indkøb ud på flere leverandører. Det gælder Goodix Technology og Silead, der ifølge anonyme kilder som Digitimes har talt med for nyligt begge begyndte deres leverancer til Huaweis telefoner i mellem- og lavprisklassen.

Aktien i Fingerprint falder torsdag formiddag med 2,7 pct. til 97,50 kr. og er samlet faldet 17,5 pct. i år. Nedturen kommer efter en raketagtig kursudvikling i 2015, hvor en stigning på næsten 1800 pct. medvirkede til en del medieomtale.

I et kundebrev skriver børshuset Carnegie torsdag ifølge nyhedsbureauet Direkt, at det var ventet, at Huawei så småt ville begynde med "dual sourcing".

Banken, der har en salgsanbefaling af Fingerprint Cards, peger dog også på, at selv om det svenske selskabs sensorer formentlig fungerer bedre end konkurrenternes, så er det sandsynligt at konkurrencepresset på marginaler og markedsandele vil stige.