Findes der et venturemarked i Kina?

Til ekspertpanelet: Findes dette? Hvorledes er det organiseret? Hvad er statens rolle?

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Findes der et venturemarked i Kina - preseed, seed og til drift?

Baggrund for spørgsmålet: I Danmark er der mange gode ideer/innovationer, men finansieringen er vanskelig på grund af meget få venturepenge i systemet - samt at iværksætterne er lønmodtagere uden egen stor opsparing (pga. skattetryk).

Når produktionskompetencen flytter til Kina, så er et naturligt næste step, at de, der fodrer produktionsapparatet med nye/forbedrede/costoptimerede produkter, flytter med.

Dette kræver dog et "økosystem" af investorer - business angels, fonde og ingeniører/idémagere - som f.eks. i Silicon Valley.

Findes dette? Hvorledes er det organiseret? Hvad er statens rolle?

Med venlig hilsen

Søren Jensen

Svar fra Per Jester, professor i strategic management & marketing ved China Europe International Business School i Shanghai

Der findes et sundt og voksende venturekapital-marked i Kina, men endnu vigtigere er den store pools af "angle investors". Meget startkapital bliver tilvejebragt af venner og familie. Dette netværk er især vigtigt uden for de store østkinesiske byer. For mere information kan jeg henvise til China Venture Capital Research Insitutie http://www.cvcri.com/english/html/yearbook.asp

Med venlig hilsen

Per Jenster