Find sårbarhederne på computeren

En ny dansk hjemmeside skal hjælpe med at holde computeren fri for sårbarheder.

Foto: HEINZ-PETER BADER

I forbindelse med den årlige netsikker nu!-kampagne har TDC sammen med Microsoft, Finansrådet og DK-Cert åbnet en hjemmeside, www.opdaterdinpc.dk, hvor man finder råd og vejledning til at få computeren tjekket for sårbarheder. Ifølge TDC's tal har hver eneste computer i Danmark i gennemsnit 4,79 sårbarheder. Samtidig har 23 pct. af alle computere i Danmark en såkaldt kritisk sårbarhed.

”Alt for få danskere er opmærksomme på, hvor sårbar deres pc i virkeligheden er. Det vil vi som Danmarks største internetudbyder selvfølgelig gerne gøre noget ved, og det er det, vi gør med det her tiltag,” siger Lars Højbjerg, sikkerhedschef i TDC.

På hjemmesiden er der links til værktøjer og tjenester, som kan teste om computeren er sårbar og hjælpe med at installere de seneste opdateringer. Der er også links til antivirus, antispyware, firewall og spamfilter-programmer. Desuden informeres om farerne på nettet, der er gode råd til at beskytte computeren og et leksikon med de mest brugte ord.

Et andet tiltag i forbindelse med netsikker nu! kampagnen er programmet Heimdal fra danske CSIS, som også skal hjælpe med at lukke sikkerhedshuller på computeren.