Finanstilsynets krav koster kassen i banker

Bankerne retter hård kritik mod Finanstilsynets nye krav til bestyrelserne i bankerne.

Det skriver Børsen. Reglerne har til formål at øge kompetencerne blandt bestyrelsesmedlemmer og dermed kvaliteten af opsynet med bankerne for at forhindre bankskandaler som dem, der fulgte i kølvandet efter finanskrisen. Bankerne mener dog, at de nye krav vil koste bankerne for meget i bestyrelseslønninger.

- Det her bliver en hård tur for pengeinstitutsektoren. Der er ikke så mange, der har disse hårde kompetencer. Og de der har dem, gider ikke sidde i en bankbestyrelse for et honorar på 50.000 kr om året og holde et bestyrelsesmøde en gang om måneden. De vil kræve 400.000 kr. for at byde ind med disse kompetencer, udtaler Søren Bergenser, advokat og rådgiver for flere af de berørte pengeinstitutter, til dagbladet Børsen.

De seneste dage har en række bestyrelser i danske pengeinstitutter fået besked fra Finanstilsynet om, at de ikke lever op til de nye kompetencekrav og derfor skal sikre, at de blandt andet har mindst et medlem af bestyrelsen, der har deltaget i den daglige ledelse af en anden relevant finansiel virksomhed.