Finanstilsynet slår ned på Danske Andelskassers Bank

Den stormomsuste Danske Andelskassers Bank har udskudt offentliggørelsen af sit regnskab for tredje kvartal. Banken afventer det endelige resultat af et besøg af Finanstilsynet. Men allerede nu står det klart, at banken ikke lever op til sit individuelle solvenskrav.

Danske Andelskassers Banks Hovedsæde på Viborgvej i Hammershøj Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Andelskassers Bank udskyder offentliggørelsen af sin delårsrapport for 1.-3. kvartal 2013

"Udskydelsen skyldes, at banken endnu ikke har modtaget den endelige afrapportering på et besøg af Finanstilsynet. De foreløbige konklusioner viser, at bankens solvensprocent pr. 30. september 2013 vil være under det individuelle solvensbehov, men det ligger fast, at solvensprocenten er over det generelle solvenskrav på 8,0 pct.," skiver banken i en fondsbøsmeddelelse.

Ledelsen oplyser, at man har sat gang i arbejdet med en plan for reetablering af en tilfredsstillende solvens. Og Danske Andelskassers Bank fastholder sine forventninger til basisindtjeningen for 2013 på melle m 160 og 190 mio. kr.

”Der er tre forhold, det er vigtigt for bestyrelsen at understrege. 1. Vi er i gang med at lave en plan, så vores solvens hurtigst muligt når et tilfredsstillende niveau. 2. Der vil blive taget de nødvendige beslutninger. Og 3. Bestyrelsen har fuld tillid til, at banken har den rette direktion til både at gennemføre en genopretningsplan og lede den videre udvikling af banken,” lyder det i en kommentar fra bankens bestyrelsesformand, Jakob Fastrup.