Finanstilsynet revser flere banker

I den indædte kamp om danskernes sparepenge, 'glemmer' flere banker at give vigtig information til kunderne.

Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Noget tyder på, at de i kampens hede bruger lidt for spidse albuer, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Finanstilsynet offentliggør nemlig i dag eller i morgen en undersøgelse, hvor det revser flere banker for mangelfuld information i forbindelse med deres højrentekonti. Det skriver Jyllands-Posten.

Kampen om danskernes penge er åbenbart så hård, at bankerne "glemmer" at oplyse kunderne om, at der er en risiko forbundet ved at sætte mere end 750.000 kr. ind på en konto.

"Uden at sige for meget om undersøgelsen, kan jeg sige, at det står rigtig skidt til i banksektoren. Det, vi ser, er simpelthen ikke godt nok ifølge vores regler om at optræde redeligt og loyalt over for kunderne," siger Annette Bjålands Andersen, kontorchef i Finanstilsynets forbrugerpolitiske kontor til Jyllands-Posten.

Konkret er der tale om fem banker, der har givet for lidt information til kunderne, oplyser Finanstilsynet, som dog ikke sætte navn på de fem, før tilsynet selv har været ikontakt med dem.

Bankernes brancheorganisation Finansrådet ønsker ikke udtale kritik af sine medlemmer, før man har set Finanstilsynets undersøgelse.

Der er ikke specifikke lovkrav for bankerne i forbindelse med højrentekonti:

"Men det siger sig selv, at vi læser undersøgelsen grundigt, når vi får den i hånden, og hvis der er nogle regler, der er overtrådt, kigger vi naturligvis på det," siger Susanne Dolberg, underdirektør i Finansrådet.