Finanstilsynet langer ud efter pensionskassers risikable investeringer

Pensionsselskaberne foretager flere risikable og alternative investeringer, og det får nu Finanstilsynet til at kræve bestyrelserne tættere på beslutninger om store enkeltinvesteringer.

Finanstilsynet mener, at pensionsselskabernes bestyrelser skal rykke tættere på beslutningerne og stille kritiske spørgsmål til investeringsafdelingerne, så pensionsselskabernes ledelser og bestyrelser forstår at risikovurdere investeringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Carl Redhead
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske pensionsselskaber skal blive bedre til at håndtere øgede risici i jagten på afkast. Det mener Finanstilsynet, der vil have større fokus på pensionsselskabernes store, risikable enkeltinvesteringer.

Det skriver Jyllands-Posten.

Finanstilsynet mener, at pensionsselskabernes bestyrelser skal rykke tættere på beslutningerne og stille kritiske spørgsmål til investeringsafdelingerne, så pensionsselskabernes ledelser og bestyrelser forstår at risikovurdere investeringer.

»Det er der store problemer med i dag, og diskussionen af de konsekvenser, der er i de nye former for investeringer, skal vi have bragt op dagligt hos ledelsen,« siger vicedirektør Jan Parner fra Finanstilsynet til Jyllands-Posten.

Tilsynet vil fremadrettet holde nøje øje med, at bestyrelserne er tæt nok på de store, alternative enkeltinvesteringer, som pensionsselskaberne i stigende grad foretager som følge af en lav rente og høje omkostninger.

Tilsynet vil også sikre, at fordele og ulemper i investeringer bliver forelagt bestyrelsen i et sprog, så bestyrelsen kan gennemskue risikoen.

Brancheorganisationen Forsikring & Pension mener ifølge Jyllands-Posten ikke, at der er behov for at få bestyrelserne tættere på investeringsbeslutningerne, som ifølge organisationen fortsat skal styres af den daglige ledelse.