Finanstilsynet kræver nedskrivninger på 31,8 mio hos Lån & Spar

Efter inspektion i banken slår Finanstilsynet fast, at der er behov for nedskrivninger på blandt andet ejendomme.

Lån og Spar Bank, logoEfter inspektion i banken slår Finanstilsynet fast, at der er behov for nedskrivninger på blandt andet ejendomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann

Finanstilsynet har efter en ordinær inspektion i Lån & Spar Bank fundet behov for nedskrivninger på 31,8 mio. kr. Det oplyser Finanstilsynet i en pressemeddelelse onsdag eftermiddag.

Der er tale om nedskrivninger på 14,5 mio. kr. på tre af bankens større udlån samt nedskrivninger af værdien af bankens ejendomme på 17,3 mio. kr. Nedskrivningerne indgår i Lån & Spar Banks regnskab for 2014, der blev offentliggjort i sidste uge.

Dermed havnede de samlede nedskrivninger på udlån på 44,3 mio. kr. i 2014, og af- og nedskrivninger på 20,2 mio. kr. på immaterielle og materielle aktiver sidste år. I alt 64,5 mio. kr.

Lån & Spar Banks individuelle solvensbehov blev opgjort til 10,0 pct. 30. september sidste år, og Finanstilsynet vurderede efter inspektionen i banken, at det var tilstrækkeligt.

Finanstilsynet har gennemgået de 12 største engagementer i banken og har derudover taget 354 tilfældige stikprøver, og i forlængelse af undersøgelserne konstaterer tilsynet, at lånene generelt er af god bonitet.

Finanstilsynet har i forlængelse af inspektionen givet Lån & Spar Bank påbud om at gennemgå udlån hos en række privatkunder, hvis afdragsfrihed på realkreditlån udløber i de næste par år. Det skal ske med henblik på at vurdere, om der skal foretages yderligere nedskrivninger.

Desuden er Lån & Spar Bank blevet bedt om, at banken skal tage udgangspunkt i en standardfinansiering af fast ejendom, når banken beregner rådighedsbeløb for kunder.

/ritzau/FINANS