Finanstilsynet kræver ikke flere estiske hvidvaskundersøgelser

Jesper Berg, der er direktør i Finanstilsynet, vil ikke kræve flere estiske undersøgelser af Danske Banks hvidvasksag.

Arkivfoto: Kasper Palsnov/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Det sker for at undgå at træde det estiske finanstilsyn over tæerne, skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Finanstilsynets direktør mener ikke, at det vil være passende eller inden for reglerne at kræve yderligere undersøgelse af hvidvasksagen af sin estiske kollega. Han fastholder, at det danske tilsyns ansvar først og fremmest er ledelsesstrukturen i Danske Bank på dansk jord.

- Vi kan gøre noget i relation til governancestrukturen i København, som vores afgørelse viser, og hvis der kommer nye informationer frem, så kan vi tage sagen op til fornyet vurdering. Men jeg kan ikke køre hen over min estiske kollega for noget, der er foregået på hans jord, siger Jesper Berg til Jyllands-Posten Erhverv.

Formanden for det estiske finanstilsyn, Kilvar Kessler, har forklaret, at undersøgelserne om hvidvasksagen i Estland allerede blev lukket tilbage i 2015, og at sagen ikke bliver genoptaget, med mindre der dukker nye oplysninger op.

Jesper Berg vil derfor ikke presse på over for det estiske finanstilsyn. Direktøren mener, at det er vigtigt at tage hensyn til andre tilsynsmyndigheder. Han forklarer, at der er regler, der fastlægger, hvad han skal og må, ligesom der også er regler for, hvad den estiske formand skal og må.

/ritzau/FINANS