Finanstilsynet kræver forklaring fra Saxo Bank

Saxo Bank skal indgive en detaljeret rapport over sin håndtering af handlen med schweizerfranc i forbindelse med francens pludselige udsving. Det sker, efter kunderne har klaget over, at banken ændrede handelsprisen på francen.

Saxo Bank skal indgive en rapport til Finanstilsynet, der forklarer bankens håndtering af salget af schweizerfrank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard

Finanstilsynet forlanger en prompte redegørelse for Saxo Banks tvivlsomme salg af schweizerfranc. Det sker efter at flere kunder har klaget over banken.

Det skriver Bloomberg.

Saxo Bank ændrede prisen på schweizerfranc med tilbagevirkende kraft en halv time efter, at den Schweiziske Nationalbank fjernede kursloftet på schweizerfrancen. Den pludselige optur for schweizerfrancen betød store tab for en række kunder, som ikke kan betale banken, hvad de skylder. Saxo Bank fortalte først kunderne om indgrebet tolv timer senere.

Saxo Bank mener ikke, selskabet havde nogen anden mulighed end at ændre sine handelspriser, efter francens historiske udsving, da schweizerfrancen steg over 34 procent på få minutter den 15. januar.

Banken er i øjeblikket i tæt kontakt med hver enkelt kunde for at finde ud af, hvad der er muligt i forhold til den enkeltes situation med henblik på at lave individuelle aftaler om tilbagebetaling.

Det østrigske Censeo Asset Management udtalte i denne uge, at selskabet »ikke kan genkende lovligheden af Saxo Banks beslutninger om at ændre prisen på schweizerfranc.« Virksomheden vil »hjælpe sine klienter med at udfordre den beslutning, hvis den kommende rapport viser, at handlingerne er tvivlsomme ud fra østrigsk lovgivning.«

Saxo Bank kan tabe i omegnen af 700 millioner kroner på schweizerfrancens udsving, oplyser banken.