Finanstilsynet har 11 banker på sin hemmelige liste

Fem nye pengeinstitutter er blevet føjet til Finanstilsynets liste over banker, som der skal holdes ekstra godt øje med. Tilsammen har de udlån for 61,5 milliarder kroner.

Danske Andelskassers Bank er det pengeinstitut, der senest er kommet under skærpet tilsyn af Finanstilsynet. Her er det hovedsædet i Hammershøj mellem Randers og Viborg Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

11 danske pengeinstitutter får særlig opmærksomhed fra Finanstilsynet, fordi der er særlig stor risiko for deres overlevelse.

Det skriver Jyllands-Posten. Kun én af de 11 banker afviser over for avisen, at være underlagt det skrappere tilsyn, som blandt andet indebærer et årligt inspektionsbesøg. Det er Hvidbjerg Bank, som ifølge Jyllands-Posten er en af de fem nye banker på listen. De øvrige tæller Den Jyske Sparekasse, Østjydsk Bank, Vordingborg Bank og Danske Andelskassers Bank.
Samlet har bankerne, som er under skærpet tilsyn et udlån på 61,5 milliarder kroner opgjort efter første halvår, hvilket er en stigning fra 50 milliarder kroner i løbet af året.

»Det indikerer, at selv om det går bedre nogle steder - specielt i de større byer, hvor der er en begyndende vækst - så er det ikke bredt funderet i hele landet. Det er ikke helt nemt at drive bank alle steder. Nogle institutter har haft store tab under krisen, hvor hverken kreditkvaliteten eller indtjeningen rigtig er forbedret efterfølgende,« siger vicedirektør Kristian Vie Madsen fra Finanstilsynet til Jyllands-Posten. Tilsynet vil ikke udtale sig om enkelte banker.

Selv om bankerne på listen er forbundet med større risiko er det ikke lig med en døsdom. FIH Erhvervsbank forventer snart at blive strøget af listen, mens Østjydsk Bank er lykkedes med at sælge filialer og rejse kapital.