Finanstilsynet: Der kan komme flere politianmeldelser

Mandag politianmeldte Finanstilsynet ledelsen af den krakkede Roskilde Bank, og det bliver ikke nødvendigvis sidste gang, at den finansielle vagthund skrider til politianmeldelse af bankchefer med ansvar for kuldsejlede banker.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

15 nøglepersoner med ansvar for krakket i Roskilde Bank sidste sommer bliver nu efterforsket af Bagmandspolitiet. Det sker, fordi Finanstilsynet har meldt de pågældende til politiet, og tilsynet vil ikke udelukke, at den skæbne også kan overgå andre bankledelser med bankkrak på samvittigheden.

Flere politianmeldelser kan komme på tale.

”Det kan jeg ikke afvise på nuværende tidspunkt,” siger Peter Sylvest Larsen, vicedirektør i Finanstilsynet.

Politianmeldelsen mod den tidligere direktion, bestyrelse og revision i Roskilde Bank kom mandag efter, at Finanstilsynet i flere måneders har gransket forholdene i banken – bl.a. med afsæt i den advokatredegørelse, som det statslige selskab Finansiel Stabilitet har fået udarbejdet.

En lignende advokatredegørelse er også undervejs om Ebh Bank, lige som Finansiel Stabilitet har bebudet, at der skal udarbejdes en advokatredegørelse om Fionia Bank og Løkken Sparekasse. De rapporter kan – afhængig af indholdet - sammen med Finanstilsynets egne undersøgelser føre til endnu en politianmeldelse.

”Vi afventer at se de pågældende rapporter, og så vil vi sammenholde det med den viden, vi i øvrigt har om de pågældende pengeinstitutter,” siger Peter Sylvest Larsen, som i øvrigt forventer, at advokatredegørelsen om ebh bank snart er klar.

Advokatredegørelsen om Roskilde Bank, som blev offentliggjort i august i år, konkluderede, at der skete alvorlige svigt i både direktionen og bestyrelsen frem mod Roskilde Banks kollaps i august 2008.

Bankens tidligere adm. direktør, Niels Valentin Hansen, bærer ifølge advokatundersøgelsen hovedansvaret for bankens sammenbrud.