Finansrådets nye boss rydder op på chefgangene

Tre underdirektører og pressechefen er blevet fyret hos bankernes brancheforening Finansrådet. Det er første skridt på vej til en fornyelse af organisationen.

Foto: Asger Ladefoged. Portræt af bankernes nye lobbyist; Ulrik Nødgaard, der er blevet ny direktør i Finansrådet.
Læs mere
Fold sammen

Der skal nyt liv på gangene i bankernes brancheforening Finansrådet. Organisationen har i dag afskediget tre underdirektører og en pressechef.

Det bekræfter direktør i Finansrådet Ulrik Nødgaard. Han fremhæver, at det er et direkte resultat af, at han er sat ind på posten med den opgave at forny Finansrådet.

De underdirektører, som ryger ud, er chefen for afdelingen Regulering Økonomi, Søren Gade, chefen for afdelingen Regulering Jura, Susanne Dolberg og chefen for strategi og interne områder, Birgitte Björnsson.

Desuden er Finansrådets pressechef gennem mange år Mikael Winkler blevet afskediget.

»Baggrunden er, at jeg er kommet ind med et fornyelsesmandat. Hvis vi skal skabe fornyelse, er det vigtigste at få sat det rigtige hold i forhold til at drive en sådan forandringsproces igennem. Det er det, vi starter på i dag,« siger Ulrik Nødgaard.

»Jeg har i dag informeret medarbejderne, og  det er klart, at det er kommet bag på nogen, og der har været nogle personlige relationer. Det er nogen, som forlader os, der har været her i mange år. Omvendt også nogen, som siger, at det åbner nogle muligheder,« siger Ulrik Nødgaard, der fremhæver, at Finansrådet vil styrke områderne Public Relation og kommunikationen, der får hver deres afdelinger.

»Vi sammentænker de kampagner, vi kører og det politiske arbejde, vi laver. Og vi styrker hele vores kommunikationsområde, der inkludere pressearbejdet og desuden skal vi opbygget en sammenhæng mellem vores hjemmeside og de sociale medier,« siger Ulrik Nødgaard.

Finansrådet skal nu ud og finde en ny kommunikationsdirektør, en chef for den nye afdeling med Public Relation samt en leder af afdelingen Regulering Økonomi og en leder af afdelingen Regulering Jura.