Finansrådet vil sikre Fjordbanks kunder

Med mindre der kommer ubehagelige overraskelser, vil Finansrådet sikre alle kunder i Fjordbank Mors.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansrådet vil nu forsøge at hjælpe alle indskydere i den krakkede Fjordbank Mors, således at også indskud på mere end 750.000 bliver dækket.

I forvejen betaler banksektoren alle indskud op til 750.000 kroner via Indskydergarantifonden, men erfaringerne fra for eksempel krakket i Amager Bank har vist, at det ikke er tilstrækkeligt til at forhindre, at den internationale finansverden straffer de danske banker med højere renter, når en dansk bank krakker.

Finansrådet overvejer derfor at finde en sum penge på formentligt et trecifret beløb til en såkaldt "sektorløsning", som kan sikre alle Fjordbank Mors' indskydere og kreditorer.

- Det er en yderst beklagelig situation, Fjordbank Mors er kommet i. Sektoren vil derfor se på, om der er mulighed for at finde en løsning, der sikrer bankens indskydere og simple kreditorer, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

I modsætning til andre tidligere bankkrak, ser det ikke helt så sort ud med Fjordbank Mors.

- Vi forventer ikke, at Fjordbank Mors har en væsentlig underbalance. Derfor vil vi ekstraordinært se på, om der kan skabes en situation, hvor banken muligvis kan gøres mere salgbar, hvis sektoren træder til med en tillægsaftale til Bankpakke III, siger Jørgen A. Horwitz.

Tillægsaftalen skal sikre bankens indskydere og såkaldte simple kreditorer. Forudsætningen for, at planen kan gennemføres, er, at der ikke dukker for mange ubehagelige overraskelser op.

- Det kræver naturligvis et grundigere indblik i bøgerne, og dette arbejde vil pågå i denne weekend, siger Jørgen A. Horwitz.

/ritzau/