Finansrådet: Peter Lybecker valgt som formand - med stakket frist

Direktøren for Nordea Bank Danmark, Peter Lybecker, er valgt som formand for Finansrådets bestyrelse. Det oplyser rådet på sin hjemmeside, i forbindelse med at det afholder generalforsamling mandag.

Direktøren for Nordea Bank Danmark, Peter Lybecker, er valgt som formand for Finansrådets bestyrelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere er det bankdirektør i Danske Bank Tonny Thierry Andersen, som har bestridt posten som formand. Han er nu blevet næstformand.

Sidste uge kom det frem, at banksektorens brancheorganisation, Finansrådet, og realkredittens brancheforeninger, Realkreditrådet og Realkreditforeningen, slår sig sammen til én organisation. Den nye brancheorganisation får navnet Finansdanmark.

Peter Lybecker vil blot være formand for Finansrådet, indtil Finansdanmark er oprettet.

Den nyvalgte bestyrelse i Finansrådet består desuden af administrerende direktør for Fynske Bank Petter Blondeau, administrerende direktør for Lån & Spar Bank John Christiansen, ordførende direktør for Jyske Bank Anders Dam, administrerende direktør for Sydbank Karen Frøsig, koncerndirektør for Nykredit Realkredit Anders Jensen, administrerende direktør for Spar Nord Bank Lasse Nyby og administrerende direktør for Den Jyske Sparekasse Claus E. Petersen.

Finansdanmarks direktion kommer til at bestå af direktørerne for to af de nuværende moderorganisationer, nemlig Ulrik Nødgaard og Ane Arnth Jensen.

Der er indkaldt til ekstraordinær generalforsamling 22. december, hvor sammenlægningen formelt skal vedtages, og hvor der skal foretages valg til tillidsposter.

Peter Lybecker er uddannet økonom. I 1976 blev han ansat i Unibank, hvor han blandt andet var finansdirektør. I Nordea har han bestridt poster som chef for retail i Danmark, chef for transformation og vicechef for processer og teknologi, chef for virksomhedssegmentet og virksomhedsudvikling inden for retail.

Siden 2014 har han været administrerende direktør for Nordea Bank Danmark.

/ritzau/FINANS