Finansrådet napper direktør fra Finanstilsynet

Ulrik Nødgaard forlader Finanstilsynet for at blive ny chef for bankernes brancheorganisation Finansrådet.

Foto: Bax Lindhardt. Ulrik Nødgaard forlader Finanstilsynet for at blive direktør i Finansrådet.
Læs mere
Fold sammen

Ulrik Nødgaard skifter jobbet som finansiel vagthund ud med en stilling i spidsen for bankernes interesseorganisation, Finansrådet. Det skriver Finansrådet i en pressemeddelelse.

Ulrik Nødgaard er blevet udnævnt mandag morgen og starter i sit nye job den 10. august.

Han har stået i spidsen for Tilsynet siden 2009 og dermed været frontkæmper i en lang række af de sager, hvor danske banker er gået ned eller har været i store problemer under finanskrisen.

Han er kendt som en hard liner og vil derfor være et overraskende valg for nogle, som bankernes cheflobbyist.

Men netop hans konkrete erfaring med sektorens udfordringer er en del af motivationen ofr valget af netop Ulrik Nødgaard, siger formand for Finansrådet, Tonny Thierry Andersen,

»Ulrik har dyb indsigt i de udfordringer og muligheder, sektoren står over for. Samtidig har han solide strategi– og ledelseskompetencer og er respekteret for sin konstruktive tilgang til at finde fælles løsninger.  Jeg glæder mig meget til samarbejdet og er ikke i tvivl om, at han er den rigtige til at stå i spidsen for at videreudvikle Finansrådet,” siger formand Tonny Thierry Andersen i meddelelsen.

Finansrådets nuværende direktør Jørgen A. Horwitz fortsætter frem til udgangen af juni måned, hvorefter vicedirektør Louise Mogensen i samarbejde med formandskabet vil varetage den daglige ledelse af finansrådet frem til Ulrik Nødgaards tiltrædelse.

Ulrik Nødgaard siger selv:

»Den finansielle sektor spiller en helt central rolle for dansk økonomi. Finansrådet har en væsentlig opgave i at bidrage med sektorens ressourcer og kompetencer i udviklingen af det danske samfund. Det er også en central opgave at bidrage til at håndtere de betydelige regulatoriske og teknologiske udfordringer, som sektoren står overfor.  Det gør det til en ny, spændende udfordring at bidrage til den fortsatte fornyelse af Finansrådet sammen med bestyrelsen og de øvrige medarbejdere.«