Finansrådet fyrer direktør

Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz stopper efter 13 år på posten. Det sker efter at bestyrelsen har vurderet, at der er brug for nye kræfter.

Foto: Morten Germund. Finansrådets direktør Jørgen Horwitz stopper.
Læs mere
Fold sammen

Bankverdenens ansigt udadtil under finanskrisen, Jørgen A. Horwitz forlader sin stilling som direktør for Finansrådet ved udgangen af juni 2015.

Det sker efter at bestyrelsen har vurderet, at »det vil være hensigtsmæssigt at sammensætte et nyt ledelsesteam, som kan tegne Finansrådet i de kommende år«, hedder det i en pressemeddelelse med henvisning til at afslutningen af den finansielle krise og de opgaver, Finansrådet nu står over for.

På den baggrund er der indgået en fratrædelsesaftale med Jørgen Horwitz.

»Jeg har respekt for, at bestyrelsen på nuværende tidspunkt har vurderet, hvorledes Finansrådet skal være repræsenteret i fremtiden og ønsker organisationen alt det bedste fremover. Jeg vil naturligvis stå til rådighed i en overgangsperiode, så det sikres, at de mange initiativer, der er i gang, kan drives videre af en ny ledelse,« siger Jørgen A. Horwitz i pressemeddelelsen.

Horwitz kom til FInansrådet som direktør i 2002, hvor han afløste den konservative toppolitiker Lars Barfoed. Han fortsætter som direktør til udgangen af juni måned og varetager indtil da den daglige ledelse af bankernes brancheorganisation sammen med vicedirektrø Louis Mogensen.

»Jeg har haft 13 gode og meget spændende år, hvor jeg, sammen med de mange dygtige medarbejdere i Finansrådet, har søgt at varetage sektorens interesser i en periode præget af digital omvæltning, meget ny regulering og ikke mindst den største finansielle krise i nyere tid,« siger Jørgen A. Horwitz i pressemeddelelsen, hvor han også får pæne ord med på vejen fra Finansrådets formand Tonny Thierry Andersen.

»Jørgen har leveret en dygtig og dedikeret indsats og stået i spidsen for sektoren i en meget vanskelig periode med mange udfordringer. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne anerkende og takke for den indsats, han har gjort for at videreudvikle Finansrådet. På det personlige plan vil jeg også gerne takke for samarbejdet i min tid som formand, og jeg ønsker ham god vind i hans videre færd,« siger Tonny Thierry Andersen.

Finansrådets går nu i gang med at finde en ny direktør.

»Nu sætter vi gang i en søgeproces, der ser på både interne såvel som eksterne kandidater. Finansrådet er et vigtigt talerør og samarbejdsforum for sektoren, og derfor er det afgørende, at vi finder den rette kandidat,« siger Tonny Thierry Andersen.