Finansrådet: Der skal sættes prop i antallet af nye krav

Det er på tide at få sat en stopper for antallet af nye krav til finanssektoren, mener Finansrådets direktør, Ulrik Nødgaard.

Det er på tide at få sat en stopper for antallet af nye krav til finanssektoren, mener Finansrådets direktør, Ulrik Nødgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Derfor er han glad for, at den nye erhvervsminister, Brian Mikkelsen (K), siger, at det er på tide at slække på kravene til bankerne og i stedet give dem bedre arbejdsbetingelser. Ministeren påpeger i forbindelse med Finansrådets årsmøde mandag, at "mobningen af den finansielle sektor må stoppe".

- Vi har oplevet en situation, hvor skruen hele tiden bliver strammet. Og det kan man kalde mange ting, men det er i hvert fald noget, der er byrdefuldt og omkostningsfuldt. I sidste ende betyder det også, at vores priser bliver dyrere, i forhold til hvad vi kan tilbyde lån til, siger direktør Ulrik Nødgaard.

Han fastslår, at det er nye regler - og ikke de krav, der kom efter finanskrisen - som Finansrådet ønsker at begrænse.

- Vi er sådan set enige i, at der skulle ryddes op efter finanskrisen, og at kapitalkravene skulle styrkes. Det, der sker nu, er, at der nærmest kvartal for kvartal kommer nye krav oven i.

- Vores ambition er først og fremmest at få sat en prop i nye krav. Det er det, der er vigtigt for os. Vi har ikke nogen stor diskussion om, at vi skal rulle tingene tilbage til nullerne, siger Finansrådets direktør til Ritzau Finans.

Han glæder sig også over, at der vil blive kigget på arbejdsbyrden i forbindelse med reguleringerne, da mange banker bruger mange ressourcer på at indberette til myndighederne.

Finansrådets årsmøde mandag var det sidste af sin slags. Fremover bliver Finansrådet slået sammen med Realkreditrådet i Finansdanmark.

/ritzau/FINANS