Finansposter og nedskrivninger gav stærkt resultat for Swedbank

Swedbanks indtjening landede pænt over forventningerne i andet kvartal, især på grund af højere indtægter på de finansielle poster samt meget lave nedskrivninger på udlån.

Foto: INTS KALNINS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De klassiske bankindtægter fra renter og gebyrer landede på henholdsvis 5,52 og 2,81 mia. skr. i kvartalet og var dermed lige omkring forventningerne om 5,59 og 2,73 mia. skr. ifølge et estimat fra SME Direkt.

Til gengæld overraskede reguleringen af poster til dagsværdi positivt med et plus på 773 mio. skr. mod en forventning om 494 mio. skr. Det var blandt andet positive effekter af faldende renter og færre tilbagekøb af dækkede obligationer, der hjalp.

Omkostningerne var en anelse højere end forudset, men på den positive side var nedskrivningerne ekstremt lave. Kun 30 mio. skr. nedskrev banken for takket være god kreditkvalitet i Sverige, mens der var tilbageførsler af nedskrivninger i Estland og Litauen.

Dermed landede Swedbank et resultat før skat på 5,44 mia. skr., 7 pct. bedre end de ventede 5,07 mia. skr. ifølge SME Direkts tal.