Finansminister: Børsnotering vil gøre DONG stærkere

Hvis DONG Energy bliver børsnoteret til sommer, vil selskabet lettere kunne få adgang til kapital, lyder det.

Hvis Dong Energy bliver børsnoteret til sommer, vil selskabet lettere kunne få adgang til kapital, lyder det. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

En børsnotering af DONG Energy i sommeren 2016, vil stille selskabet endnu stærkere.

Sådan lyder det fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), efter at det er blevet klart, at DONG Energy er klar på børsen til sommer.

»Staten har sammen med de øvrige investorer og efter rådgivning af statens finansielle rådgiver og bankerne truffet beslutning om at søge selskabet børsnoteret i sommeren 2016, såfremt markedsforholdene ikke ændrer sig betydeligt,« lyder det i en pressemeddelelse.

Og det vil uden tvivl stille selskabet stærkere, siger finansministeren.

»En børsnotering vil lette DONG Energy's adgang til kapital og stille selskabet endnu stærkere end i dag, når det for eksempel gælder investeringerne i opførelse af havvindmøller, hvor DONG Energy i dag har en global førerposition.«

Den danske stat er majoritetsaktionær i DONG og sælger i forbindelse med børsnoteringen en andel af sin aktiepost. Staten ejer nu 58,8 procent af DONG, og beholder 50,1 procent af aktierne efter børsnoteringen.

Den planlagte børsnotering forventes at bestå af et salg af mindst 15 procent af de eksisterende aktier. Der udstedes ingen nye aktier som en del af børsnoteringen.