Finansmarkeder kræver mere hjælp

Håbet om et hurtigt opgør med uroen i de finansielle markeder er blot dagen efter det uventede og koordinerede indgreb for at bremse spændingerne i de internationale pengemarkeder afløst af tvivl og usikkerhed om, hvor hurtigt og effektiv indgrebet vil virke.

Det skriver dagbladet Børsen.

»Markederne er afventende,« siger vicedirektør Jens Peter Neergaard, som er chef for Danske Banks globale handelsaktiviteter, med henvisning til markedsreaktionen torsdag, hvor aktiekurserne faldt på tværs af de toneangivende markeder i USA, Storbritannien, Europaområdet og Japan såvel som i Danmark.

Samtidig blev onsdagens markante stigning i obligationsrenterne vendt til nye fald som et udtryk for den fortsatte frygt for lavere vækst i kølvandet på kreditkrisen.

»Desværre er markedernes jubel kortvarig. Efter glæden over det globale samarbejde fulgte skuffelsen over, at det konkrete omfang af tiltagene var begrænset,« siger chefstrategen i BankInvest, Thomas Thygesen, og peger på centralbankernes tilsagn om at pumpe godt 200 mia. kr. ind i pengemarkederne i to auktioner den 17. og 20. december.