Finansmand køber kendt arbejdstøj tilbage på danske hænder

Finansmanden Christian Dyvig trækker i Kansas-arbejdstøjet og køber kriseramte Kwintet, som står bag det velkendte tøjmærke.

Finansmanden Christian Dyvig, som har fortid i Nordic Capital og Lundbeck, stod blandt andet af købet af Falck til Lundbeck Fondeni i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansmand og diplomatsøn Christian Dyvig overtager sammen med Michael Hauge Sørensen firmaet Kwintet fra den svenske kapitalfond IK Investment Partners, der har siddet som ejer af arbejdstøjsproducenten siden 2005. Det skriver Børsen tirsdag.

De to erhvervsfolk har siden sidste år siddet som henholdsvis formand og næstformand i selskabet bag det karakteristiske arbejdstøj Kansas, og nu overtager de hele forretningen fra den svenske kapitalfond IK. Kapitalfonden har ejet selskabet siden 2005, hvor de overtog virksomheden fra en anden kapitalfond - nemlig Axcel. De to vil ikke oplyse, hvor mange millioner de har betalt for at overtage aktiemajoriteten i virksomheden.

Kwintet har de seneste seks år vist blodrøde tal i regnskabet, og det er et kæmpe turnaround, der skal iværksættes fra de nye ejeres side, hvis Kwintet skal blive en god forretning. Kansas-brandet er en af virksomhedens aktiviteter, der tjener penge.

»Der ligger en meget stor opgave og arbejdsbyrde i at få selskabet tilbage på sporet. Hvis du løbende har så store underskud, som Kwintet har haft i en årrække, kan du ikke overleve,« siger den nye medejer Michael Hauge Sørensen, som har en fortid i blandt andet Ecco.

Sidste år havde Kwintet, der er Europas største producent af arbejdstøj, en omsætning på godt fire milliarder kroner. Regnskabet for 2013 viste et rekordstort underskud på en halv milliard kroner, men Michael Hauge siger, at det ikke endnu udsendte regnskab for 2014 bliver marginalt bedre end 2013 men stadig med røde tal.