Finanslovens første millioner går til vækstfirmaer

Regeringen, Venstre og De Konservative har lavet den første delaftale om finansloven for 2013, og Dansk Erhverv kan godt lide resultatet.

Man må allerede nu konstatere, at den nye formand har fundet ud af, at der er forskel på, hvad man kan melde ud, når man er formand og nu minister i en regering med to andre partier, og hvad man kunne melde ud i valgkampen. (Foto: Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er 184 millioner kroner fra teleforligskredsen, der i dag er blevet forhandlet på plads af erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

Midlerne skal gå til blandt andet Markedsmodningsfonden, der er en afløser for Fornyelsesfonden, der har hjulpet virksomheder med at lave grønne produkter og velfærdsløsninger til det offentlige. Den nye fond står til at få 135 millioner kroner årligt i 2013-15.

Aftalen lægger samtidigt vægt på blandt andet at føre Early Warning videre - dog med et mindre budget end tidligere. Det er en ordning, der hjælper SMV'er med at få virksomheder på økonomiske afveje tilbage på sporet.

Midlerne til reserven kommer fra de budgetterede indtægter fra auktionerne over 3.-generations mobilnettet. Det er de såkaldte UMTS-licenser. De samlede tilbageværende midler udgør 552 mio. kroner, som er fordelt jævnt over årene 2013-15.

 - Jeg er glad for, at der er bred opbakning til at udmønte UMTS-midlerne til en række erhvervsrettede initiativer, som styrker væksten og jobskabelsen i danske virksomheder, oplyser erhvervsminister Annette Vilhelmsen i en pressemeddelelse.

Dansk Erhverv: God start

Fra Dansk Erhverv lyder der et "yes!" til delaftalen. Den er rettet mod de områder, som er vigtige for erhvervslivet, lyder beskeden fra organisationen.

- Den her udmøntning er erhvervsnær, og specielt omkring markedsmodningsfonden kommer vi tættere på løsninger, der kan hjælpe virksomheder til lige at komme ud over rampen, siger Christian Ohm, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Aftalen er blot en del af hele erhvervsområdet - blandt andet mangler forsknings - og uddannelsesmidler for op mod 20 milliarder kroner stadig at blive diskuteret på plads, herunder også hvordan Danmarks innovationsstrategi for de kommende år skal tage sig ud.