Finansiel Stabilitet præsenterer underskud for første halvår

Statsejede Finansiel Stabilitet kommer ud af årets første halvår med et underskud på 193 mio. kr.

Foto: Malte Kristiansen. Jacob Brogaard, formands i Finansiel Stabilitet.
Læs mere
Fold sammen
Det oplyser selskabet fredag i en fondsbørsmeddelelse.

Ifølge Finansiel Stabilitet skyldes underskuddet fortrinsvis negative kursreguleringer og hensættelse til retssager og tvister. I halvårsperioden nedbragte selskabet den samlede balance med 10,2 mia. kr., som herefter udgør 39,9 mia. kr. Reduktionen har blandt andet kunnet lade sig gøre ved afvikling af udlån og garantier for 4,7 mia. kr.

»Den bedste nyhed i vores regnskab er, at Finansiel Stabilitet ikke længere har udestående individuelle statsgarantier til penge- og realkreditinstitutter med oprindelse fra Kreditpakken. Det er udtryk for en markant nedbringelse af statens tabsrisiko, idet der under Kreditpakken blev bevilliget garantitilsagn for 366 mia. kr., hvoraf der blev udstedt garantier for 194 mia. kr.,« udtaler bestyrelsesformand Jakob Brogaard hos Finansiel Stabilitet i en kommentar.

Selskabet forventer, at resultatet for andet halvår 2013 vil indebære et mindre underskud, som dermed vil betyde et samlet underskud for helåret 2013. Resultatet vil ifølge Finansiel Stabilitet primært afhænge af udviklingen i aktiviteterne, som afvikles under Bankpakken.

Finansiel Stabilitet har efter sin afvikling af enkeltkunder færre end 4000 enkeltkunder tilbage.