Finansiel Stabilitet overtager Roskilde Bank

Bankafviklingsselskabet Finansiel Stabilitet har overtaget resterne efter Roskilde bank fra Nationalbanken og Det Private Beredskab. Det oplyser Finansiel Stabilitet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen indebærer, at Nationalbanken og Det Private Beredskab overdrager alle aktier i Roskilde Bank til Finansiel Stabilitet, og at Nationalbanken overdrager et ansvarligt lån til Finansiel Stabilitet. Derved overtager Finansiel Stabilitet ejerskab og forpligtelser i relation til Roskilde Bank.

Endelig overtager Finansiel Stabilitet den lånefacilitet i Nationalbanken, som er stillet til rådighed for Roskilde Bank.

Nationalbanken og Det Private Beredskabs overtog i august 2008 Roskilde Bank efter at det ikke lykkedes at sælge banken. Der blev stiftet en ny bank med samme navn, der videreførte aktiviteterne i den gamle Roskilde Bank. Nationalbanken og Det Private Beredskab indskød aktiekapital i den nye bank.

Finansiel Stabilitet overtager Nationalbankens mellemværende med Roskilde Bank på i alt 22,4 mia. kr., hvoraf aktier i Roskilde Bank udgør ca. 6,7 mia. kr. og det ansvarlige lån udgør 1 mia. kr.

- Med overdragelsen vil der blive skabt en ensartet måde for den praktiske håndtering af Roskilde Bank og andre nødlidende pengeinstitutter, som er omfattet af den generelle statsgaranti i lov om finansiel stabilitet. Roskilde Bank vil med overdragelsen blive en datterbank af Finansiel Stabilitet, og afviklingen af Roskilde Bank vil fortsætte uændret. Overdragelsen vil således ikke have nogen betydning for kunderne i Roskilde Bank, noterer Finansiel Stabilitet.

RB-Børsen