Finansiel Stabilitet kvæler Palm-partner

Statens skraldespandsselskab har gjort en ende på Hans Henrik Palms business-partner Henrik Ørbekker og begæret ham konkurs. Dermed mislykkes Amagerbankens strategi om kunstigt åndedræt.

Den tidligere mesterbokser Hans Henrik Palm er i dag nærmest ruineret. Nu bliver hans businesspartner begæret konkurs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statens skraldespandsselskab, Finansiel Stabilitet viser tænder og kræver en af Amagerbankens store kendte krisekunder konkurs, skriver Jyllands-Posten. Den uheldige er finansmanden Henrik Ørbekker, som nu må se sit imperium gå til grunde med en gæld på mindst en kvart milliard kr.

Henrik Ørbekker blev kendt i offentligheden, da han i sommeren 2008 sammen med eks-bokseren Hans Henrik Palm, advokat Olav Damkiær-Classen og ejendomsmægleren Carsten Berger købte knap 60 pct. af aktierne i det børsnoterede færgerederi, Mols-Linien.Han var også kendt som investor i en stor boligejendom på Østerfælled Torv i København, ligesom han en overgang var medejer af et af Parkens omdiskuterede tårne.Men i går det slut for Henrik Ørbekker, da et af Finansiel Stabilitets datterselskaber, et pantebrevsselskab, som udgør resterne af det krakkede Gudme Raaschou, begærede Ørbekker konkurs. Ørbekker skylder pantebrevsselskabet 30 mio. kr., og det var en manglende terminsbetaling på fire mio. kr., der udløste konkursbegæringen.

Henrik Ørbekker er kendt som en af Amagerbankens store krisekunder og eksponent for bankens strategi om at søge at holde problemengagementer i live i håb om bedre tider. Denne strategi udfordres af Finansiel Stabilitet, som står for linje, der lukker ikke-levedygtige engagementer ned og tager tabene. Finansiel Stabilitet har væsentlig indflydelse i Amagerbanken, idet statsselskabet har ydet banken en milliardgaranti og indsat to medlemmer i bestyrelsen.

Disse to kernestrategier er stridspunktet i det opgør mellem Amagerbankens bestyrelsesformand, N.E. Nielsen på den ene side og bankens storaktionær, Karsten Ree og Finansiel Stabilitet på den anden, der kulminerer i næste uge, hvor N.E. Nielsens formandspost sættes til afstemning på en ekstraordinær generalforsamling.