Finansiel Stabilitet har sat 1,2 milliarder af til retssager

Forliget om Roskilde Bank kan koste statens afviklingselskab Finansiel Stabilitet 222 millioner kroner. I alt er det statslige selskab involveret i retssager og tvister for syv milliarder kroner.

Henrik Bjerre-Nielsen, administrerende direktør i Finansiel Stabilitet, som mandag indgik forlig med Forbrugerombudsmanden om erstatning til en del af aktionærerne i Roskilde Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen mellem Forbrugerombudsmanden og statens afviklingsselskab Finansiel Stabilitet om salget af aktier i Roskilde Bank op til krakket er blot en i en række tvister udløst af finanskrisen.

I alt er Finansiel Stabilitet part i verserende retssager og tvister for syv milliarder kroner. Det fremgår af regnskabet for første halvår 2013. Dermed er Roskilde Bank-sagen indeholdt i tallet.

Den faldt tirsdag morgen ud med et forlig med Forbrugerombudsmanden, som sikrer 60 procent i erstatning til de aktionærer, der købte aktier i forbindelse med to reklamefremstød i 2006 og 2007.

I alt blev der i den forbindelse solgt aktier for 370 millioner kroner, og forliget kan dermed koste Finansiel Stabilitet 222 millioner kroner.

Statens afviklingsselskab har hensat 1,2 milliarder kroner på sagsporteføljen.