Finansiel Stabilitet: Der har været bud på Mols-Linien

Statens finansielle oprydningsselskab, Finansiel Stabilitet, har modtaget bud på sin 27 pct. store aktieandel i færgerederiet Mols-Linien.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statens finansielle oprydningsselskab, Finansiel Stabilitet, har modtaget bud på sin 27 pct. store aktieandel i færgerederiet Mols-Linien. Selvom topchef Henrik Bjerre-Nielsen håber at kunne afhænde rederiaktierne inden for "en overskuelig fremtid", vil han vente på, at det helt rigtige bud kommer.

Det skriver Børsen.

For nogle år siden købte Finansiel Stabilitet store aktieposter fra en række krakkede boliginvestorer, som op til finanskrisen købte stort op i Mols-Linien. Siden efteråret 2014 er aktien steget omkring 60 pct. og er ved at være klar til salg, lyder meldingen.

- Ja, der har været bud på Mols-Linien. Og nej, de har ikke været tilstrækkeligt attraktive til, at vi har fundet det betimeligt at sælge, siger Bjerre-Nielsen til Børsen.

- Hvis der kommer en interesseret køber, er vi til at tale med. Men vi har selvfølgelig vores vurdering af værdisætningen, og vi har tid til at vente på det rigtige bud, tilføjer direktøren.

Når Finansiel Stabilitet en dag sælger sin andel af rederiet, kan der udspille sig to scenarier, vurderer direktør og analysechef i Dansk Finansservice, Jesper Lund. Enten vil aktieposten blive overtaget af en industriel aktør, som har ambitioner om at udvikle rederiet, hvilket vil sende aktien mellem 5 og 20 pct. op. Et mindre positivt, men også mindre plausibelt, scenarie er, at Finansiel Stabilitet sælger aktierne i små bidder over en længere periode, hvilket vil presse kursen i en nedadgående retning over en længere periode og skabe usikkerhed om selskabet.

På trods af, at det seneste halve års positive takter har sendt aktien op i kurs 29, kommer den fra kurs 155 før finanskrisen.