Finansiel skraldespand sælger 285 boliger til svensk stamkunde

Tre beboelsesejendomme fra Roskilde Bank bliver overtaget af svensk kapitalfond, der tidligere har købt stort ind hos Finansiel Stabilitet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansiel Stabilitet har indgået aftale om at sælge tre ejendomme med cirka 285 boliglejemål i Glostrup, Birkerød og Holmegaard ved Næstved.

Køberen er det svenske investeringsselskab Niam, som dermed kommer op over 1.300 boliger i Storkøbenhavn og omegn og nærmest er stamkunde hos Finansiel Stabilitet: Niam købte for et lille år siden en stribe kontorejendomme for cirka 850 millioner kroner.

"Vi tror på, at det københavnske boligmarked fortsat er en attraktiv investering på kort og langt sigt og på at den positive udvikling, som især de centrale dele af København har oplevet, nu begynder at sprede sig til større dele af hovedstadsområdet,” udtaler Johan Bergman administrerende direktør i Niam.

Se portrættet af Niams danske chef

Finansiel Stabilitet  overtog i sin tid ejendommene fra den tidligere Roskilde Bank, og de er efterfølgende  færdiggjort, istandsat og udlejet med henblik på salg. På salgstidspunktet er ejendommene næsten fuldt udlejede.

»Vi har oplevet stor interesse for denne ejendomsportefølje. Det er særdeles positivt, at vi med salget nu afhænder en betydelig del af Finansiel Stabilitets beholdning af ejendomme, hvilket er et vigtigt skridt i retning af afvikling af denne aktivitet,« siger administrerende direktør Henrik Bjerre-Nielsen fra statens skraldespandsselskab for krakkede banker.

Niam har de seneste par år gennemført adskillige opkøb af såvel boliger som erhvervsejendomme i Østdanmark.