Finanshuse positive på A.P. Møller-Mærsk

Kursen på A. P. Møller - Mærsks aktier har de seneste dage sat rekord på rekord. Kursstigningen er dog velfortjent, vurderer Nordea, der fastholder sit positive syn på aktien. Internationalt finanshus hæver kursmål.

Aktien er steget uden nogle børsmeddelelser, og der har været flere forklaringer i markedet herpå. Nordeas lyder således:

"Årsagen var, at et af rederiets konkurrenter har formået at hæve deres fragtrater, ligesom der var spekulation om, hvorvidt selskabet vil splitte deres aktie 1:10, hvormed aktien også vil blive attraktiv for mindre investorer. Vi er positive på selskabet, " skriver Nordea ifølge RB-Børsen.

Mærsks B-aktie er siden sidste tirsdag steget fra kurs 67.500 til kurs 71.700, som var lukkekursen mandag aften. Det svarer til en samlet stigning på 6,2 pct. I dag tirsdag var begejstringen dog forsvundet, og aktien havde efter 25 minutters handel sat sig 200 kr. til kurs 71.500.

Også fra udlandet er der positive kommentarer. Kursmålet på aktierne i A.P. Møller - Mærsk er hævet med 4000 kr. til 76.000 af det internationale finanshus Exane BNP Paribas. Det skriver Standard & Poor's European Marketscope.

RB-Børsen