Finanshus: Nordea-flytning er undervejs trods ændringer i afgiftsplaner

Den finske finanskoncern OP venter, at Nordea inden længe flytter sit hovedkvarter til det finske på grund af en forhøjet svensk bankafgift, skriver Bloomberg News.

ARKIVFOTO: Den finske finanskoncern OP venter, at Nordea inden længe flytter sit hovedkvarter til det finske på grund af en forhøjet svensk bankafgift, skriver Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ints Kalnins
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godt nok har regeringen sat et loft på afgiftsfonden og en slutdato for de ekstra udgifter for bankerne, men det er ikke nok til at ændre Nordeas beslutning, skriver OP i en analyse.

Ifølge OP's analytiker vil en beslutning formentlig være undervejs i løbet af ganske få dage, og her står Helsinki stærkere end København, fordi Finland er en del af den europæiske bankunion.

For Nordea-aktien vil en flytning til Finland være et plus, mens en beslutning om at blive i Sverige kan risikere at skuffe investorerne, mener analytikeren.

Torsdag stod det klart, at Nordeas trussel om at forlade Sverige ikke har fået den svenske regering til at ryste særlig meget på hånden. Regeringen vil ikke ændre på niveauet for den forhøjede bankafgift næste år. Afgiften skal polstre den svenske statskasse til en eventuel ny bankkrise.

Både Finland og Danmark har været nævnt som potentielle nye hjemsteder for Nordeas hovedkvarter, men den svenske storbank har endnu ikke meldt en beslutning ud.