Finanshus: DSV er meget mere værd

Der er meget mere at hente i DSV. Aktien bør handles 10 pct. højere, mener investeringsbanken Carnegie, der peger på aktiekursen hos DSVs to schweiziske konkurrenter Panalpina og Kuhne+Nagel.

- Jeg synes DSV-aktien er undervurderet. Aktien bliver handlet med en rabat til Panalpina og Kuhne+Nagel, men DSV har bedre overskudsgrader. Det mener jeg retfærdiggør, at DSV skal handles på mindst samme niveau, som de to andre. Der er i hvert fald 10 pct. mere at hente i DSV, siger analytiker Lars Topholm fra Carnegie til RB-Børsen.

DSV blev mandag handlet 1,6 pct. lavere til 123 kr., hvilket giver en markedsværdi af transportkoncernen på knap 25 mia. kr. Hvis DSV skal handles 10 pct. højere skal kursen være godt 135 kr., hvilket ville give en markedsværdi af DSV på knap 30 mia. kr.

Fredag offentliggjorde DSV sit halvårsregnskab, hvilket var bedre end ventet. Efter regnskabet sagde topchef Kurt Larsen, at aktiemarkedet godt kan vente en opjustering, hvis de gode tider fortsætter.

- Han lovede den vel stort set - med mindre der er noget, som går galt. Men det havde vi regnet med hele tiden, og det ved hele markedet. Jeg synes, at det var et godt regnskab. Overskuddet af driften er 12 pct. bedre end ventet. Omsætningen er godt nok lavere end ventet, men når overskuddet alligevel er højere end ventet skyldes det, at de trimmer og trimmer på denne her forretning. Det er altafgørende, da denne her branche skal konsolideres, og jo flere penge man kan vride ud af sin forretningsmodel, jo bedre er man postioneret til at foretage de her opkøb, siger Lars Topholm, der peger på, at problemområderne i DSV også var som ventet.

- Vi vidste godt, at det var der problemerne lå. Skal man pege på noget bekymrende er det udviklingen i Holland og Tyskland. Men Tyskland er jo resultatet af 7 opkøb, som har gjort dem 11 gange større på tre år. Det er i det perspektiv, man bliver nødt til at se det, konstaterer Lars Topholm.

RB-Børsen