Finansgigant med 190.000 mia. på kontoen indtager København

Amerikanske State Street har valgt at placere deres nordiske kontor i København. Indtoget er et angreb på det danske marked.

Foto: STRINGER/PERU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanskoncernen State Street vil erobre det nordiske marked, og derfor har de valgt at åbne et kontor i København, skriver Børsen.

»Den samlede opsparing i de nordiske lande udgør 1.360 mia. dollar. Vi har opereret i de nordiske lande i godt 20 år, og vi har allerede flere kunder i markedet, men vi har aldrig haft en lokal tilstedeværelse,« siger chef for State Streets løsninger til aktievejere i Europa, Mellemøsten og Afrika, Oliver Berger.

Banken er en af de helt store spillere og kan både bryste sig af at være verdens tredjestørste kapitalforvalter og verdens næststørste depotbank. Og depotet er godt fyldt op allerede. Banken opbevarer samlet aktiver for en værdi på 190.000 mia. kroner.

I Norden har banken kun et par håndfulde kunder, men hvis man skal tro Oliver Berger, vil det hurtigt ændre sig. Det er Louise Crone Faarborg, der med erfaring fra J.P. Morgan og Danske Bank skal gøre det nordiske kontor til en succes.

Som en af verdens største administratorer af kapitalfonde kan State Street med tilsagn fra kunderne bruge kundedata til at skabe et anonymiseret kapitalfondindeks. Det er en af de fordele, som State Street mener, kan gøre dem konkurrencedygtige mod blandt andet Danske Bank, Nordea og SEB.

»Globale depotforretninger og fondsadministration foretages af mange aktører, men når vi ser på, hvordan vi kan koble alle vores produkter sammen til en ydelse, kan vi bygge relationer og åbne nye døre,« siger Oliver Berger.