Finansforbundet: Der er skåret helt ind til benet

Medarbejderne i den finansielle sektor er stressede og bange for at miste deres job, melder fagforbundet, der ikke kan forstå, hvordan flere besparelser kan være under opsejling.

Foto: Kasper Palsnov. Danske Bank er særdeles hård i sin måde at skære ned på.
Læs mere
Fold sammen

Mens flere års effektiviseringer pynter i bankregnskaberne, gør det efterhånden virkelig ondt blandt medarbejderne, lyder meldingen fra Finansforbundet. Dels er de ansatte i den finansielle sektor bange for at miste deres job, dels skal de tilbageværende løbe hurtigere for at presse effektiviteten i vejret.

I Finansforbundets seneste trivselsmåling blandt medlemmerne angiver 17 procent, at de oplever helbredstruende stresssymptomer. Mere end en tredjedel – 35 procent – er bange for at miste deres arbejde.

»Der er skåret helt ind til benet. Næsten så meget, at der også er skåret i selve benet. Der bliver reduceret mere i medarbejderantallet end berettiget af konjunkturerne,« siger formand Kent Petersen, Finansforbundet.

Hård nedskæring

Han kan ikke forstå, at Danske Bank kan annoncere yderligere besparelser for en milliard kroner.

»Danske Bank er særdeles hård i sin måde at skære ned på. Når jeg ser på, hvad der er sparet allerede, begynder det at være svært at forstå, hvad man vil. Det er dybt frustrerende at se, at det, som koster, er hensættelser og nedskrivninger, men at det er medarbejderne, der betaler,« siger Kent Petersen, som kritiserer, at besparelserne meget ofte hentes på personalebudgettet.

»Hvis man kun har en hammer som værktøj, så ser man alting som søm,« siger Kent Petersen.

Danske Bank ønsker hverken at bekræfte eller kommentere dagens afskedigelser.