Finansforbund: Bankansatte er i chok

Finansforbundet sætter beredskab ind for at hjælpe de chokerede medarbejdere i Fjordbank Mors.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finansforbundet har sat hele sit beredskab i gang for at hjælpe de cirka 250 medarbejdere i Fjordbank Mors, der fredag aften er blevet lagt ind under Finansiel Stabilitet.

Det oplyser Finansforbundet.

- Det er tragisk, at vi endnu en gang må se et pengeinstitut smide håndklædet i ringen. Ikke mindst for medarbejderne, som ikke ved, om de er købt eller solgt, siger næstformand Solveig Ørteby i en pressemeddelelse.

- Finansforbundet følger sagen tæt i samarbejde med bankens tillidsmænd, og vi har sat hele vores beredskab i gang, så vi kan hjælpe medarbejderne gennem den svære tid, der kommer, siger næstformanden.

Medarbejderne i Morsø Bank og Morsø Sparekasse, der fusionerede til Fjordbank Mors for godt et år siden, har gennem lang tid kæmpet for bankens overlevelse.

- Medarbejderne har kæmpet loyalt i en lang og svær tid, og derfor er det naturligvis endnu sværere at se, at alle de gode kræfter ikke har båret frugt. Det er klart, at mange medarbejdere nærmest er i en choktilstand, og vi vil opfordre ledelsen til at tage hånd om medarbejderne, siger Solveig Ørteby.

/ritzau/