Finansfolk på overarbejde i forbindelse med britisk afstemning

Det er ikke kun de britiske politikere, der får en lang arbejdsdag 23. juni, når der er folkeafstemning i Storbritannien om et fortsat medlemskab eller ej. En række store globale finanshuse har planer om at lade kontorerne være åbne i døgndrift netop den dag.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: FRANCOIS LENOIR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blandt andet JPMorgan, Royal Bank of Scotland, Morgan Stanley and Lloyds Banking Group, der har planer om at have ansatte på arbejde selv efter lukketid, skriver Bloomberg News, så valutahandlen kan fortsætte fra London efter normal lukketid.

Mens ledende bankfolk har advaret om, at brexit - at briterne stemmer for et exit fra EU - kan være med til at lukke ned for nogle af finanskontorerne i City of London, så kan omsætningen omkring afstemningen meget vel blive en velsignelse for værdipapirafdelingerne. Indtægterne på valutahandel hos de største investeringsbanker faldt med 32 pct. i første kvartal i år i forhold til kvartalet for et år siden, skriver Bloomberg.

»En volatil juni drevet af usikkerheden omkring EU-afstemningen kan hjælpe på valutaindtægterne«, skriver Kian Abouhossein, analytiker hos JPMorgan, i et notat. Den amerikanske storbank har omkring 16.000 medarbejdere i Storbritannien.

Op til afstemningen har JPMorgan HSBC og Deutsche Bank advaret om, at de kan blive nødt til at flytte aktiviteter og tusindvis af medarbejdere til andre europæiske lande, hvis det ender med et britisk nej til EU.