Finansdirektør forlader Lego

Legos finansdirektør gennem mere end fire år forlader koncernen næste sommer.

John Goodwin Fold sammen
Læs mere
Foto: FABIAN BIMMER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lego skal på jagt efter en ny finansdirektør næste sommer, når John Goodwin stopper i stillingen som legetøjsgigantens regnedreng.

Tirsdag formiddag meddelte koncernen i en meddelelse, at John Goodwin, som har været en del af Legos direktion i mere end fire år, forlader Billund og Lego ved udgangen af juni næste år.

 

John Goodwin kom til Lego i september 2012 som finansdirektør og fik samtidig ansvaret for Business Enabling-området, som omfatter IT, jura, indkøb, business services og corporate affairs. Han har dermed spillet en central rolle i Legos voldsomme vækst over de seneste år, og i meddelelsen fra Lego udtaler administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, at John Goodwin har været en »afgørende katalysator« for håndteringen af den vækst.

»Der er ingen tvivl om, at John har ændret LEGO Koncernen, og LEGO Koncernen har ændret ham,« udtaler Jørgen Vig Knudstorp.

52-årige John Goodwin kom til Lego med erfaring fra den internationale detailhandelsvirksomhed Procter & Gamble og var med sit globale fokus med til at udvikle Legos position i både USA og Asien.

»Men jeg finder, at nu er det rigtige tidspunkt at meddele min beslutning om at fratræde næste år for at tage fat på de næste skridt i min karriere, især mit fokus på velgørende formål,« udtaler John Goodwin i meddelelsen fra Lego.

De seneste ti år er Lego vokset med tocifrede vækstrater, og i det seneste regnskabsår overgik koncernen endnu engang sig selv med et overskud på over 9 milliarder kroner ud af en omsætning på 35 milliarder kroner.

I spidsen for familieforretningen står Jørgen Vig Knudstorp, som har været administrerende direktør for Lego siden 2004. Nu får han en ny makker, som skal hjælpe med at føre Lego frem mod 100-årsjubilæet i 2032.