Finans Danmark: Den digitale forbruger skal styrkes

Den digitale forbruger skal styrkes, og derfor har Finans Danmark, som repræsenterer penge- og realkreditinstitutioner i Danmark, mandag præsenteret et udspil, der skal sikre, at Danmark også i fremtiden er i front, når det gælder digitale muligheder.

Den digitale forbruger skal styrkes, og derfor har Finans Danmark, som repræsenterer penge- og realkreditinstitutioner i Danmark, mandag præsenteret et udspil, der skal sikre, at Danmark også i fremtiden er i front, når det gælder digitale muligheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

»Vi skal formå at drive udviklingen og styre det enorme potentiale til vores fælles bedste.«

»Vi skal udnytte den stærke position, som vi som sektor har været med til at opbygge gennem årtier til at gøre det endnu bedre,« siger Michael Rasmussen, formand for Finans Danmark, i en tale ved interesseorganisationens årsmøde mandag.

Udspillet indeholder syv råd til, hvordan Danmark også i fremtiden er i front, når det gælder digitale muligheder.

Det drejer sig blandt andet om, at markedsføringsloven skal tilpasses til den digitale tidsalder, at digitale værktøjer skal bruges til forebyggelse af hvidvask og til boligfinansiering, samt flere rugekasser til digitale start-ups.

De andre råd tæller bedre muligheder for cloud, for at digitale start-ups kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft, lige mulighed for at drive virksomhed, samt at der skal indføres tre principper for fremtidig regulering.

/ritzau/FINANS