Financial Times tæt på at blive solgt

Den britiske Pearson-koncern er tæt på at sælge Financial Times-gruppen.

Foto: LEON NEAL

Den britiske Pearson-koncern er tæt på at sælge Financial Times. Det indrømmer selskabet oven på rygter i medierne, senest bragt frem af Reuters torsdag.

»Pearson noterer nylige spekulationer i medierne og bekræfter, at det er i fremskredne forhandlinger om et potentielt salg af FT Group, selv om der ikke er nogen sikkerhed for, at samtalen vil føre til en handel«, skriver selskabet i en meddelelse til børsen i London.

FT Group tæller, ud over Financial Times og avisens tilhørende netavis, en ejerpost på 50 pct. i nyhedsmagasinet The Economist og et delejerskab af et joint venture i Rusland.

Mandag bragte Bloomberg News lignende forlydender om en handel, der kan værdisætte FT-selskaberne til 1 mia. pund (10,7 mia. kr.). Samme beløb nævnes af Reuters torsdag.

Angiveligt er blandt andre Bloomberg og tyske Axel Springer mulige købere af den britiske mediegruppe.

Også Reuters' eget moderselskab, Thomson Reuters, er ifølge Reuters på banen, men Reuters afviser over for Reuters at udtale sig om sagen.

FT Group har i 60 år været ejet af Pearson, hvis primære forretningsområde ellers er undervisningsmateriale og relaterede tjenester. Det skulle være et ønske om at fokusere på det kerneområde, der har fået selskabet til at sætte den berømte erhvervsavis til salg.

Pearson-aktien stiger 2 pct. til 1233 pence oven på rygterne og den efterfølgende bekræftelse.