FIH opjusterer med en kvart milliard

FIH hæver forventningerne til årets resultat efter tilbagekøbet af en større obligationsudstedelse og afvikling af den tilhørende valutaafdækning, men varsler samtidig et økonomisk smæk for overførslen af en stribe ejendomslån til Finansiel Stabilitet.

Foto: Nikolai Linares.
Læs mere
Fold sammen
Resultatet bliver mellem 250 og 300 millioner kroner bedre i FIH end tidligere udmeldt.

Det skriver erhvervsbanken i en selskabsmeddelelse fredag.

Baggrunden er tilbagekøbet af en obligationsudstedelse på 10 milliarder japanske yen, som FIH foretog i 1999 med endeligt udløb i 2032 og call-mulighed i 2032. Samtidig med tilbagekøbet har FIH afviklet den rente- og valutaafdækning, som knyttede sig til obligationen.

Alt i alt betyder det et forventet resultat, der er mindst en kvart milliard kroner større end tidligere udmeldt.

»FIH opjusterer på denne baggrund forventningerne til resultatet før nedskrivninger mv. og skat for 2013 i de fortsættende aktiviteter til niveauet 500 - 550 millioner kroner,« skriver banken i selskabsmeddelelsen.

Samtidig er der nyt om FIHs overdragelse af en bunke ejendomsengagementer til statens afviklingsselskab Finansiel Stabilitet. Det når ikke - som tidligere ventet - at falde på plads i fjerde kvartal i år, men banken regner nu med, at godkendelsen er en realitet i løvet af første kvartal 2014.

Banken ved allerede nu så meget om EU-afgørelsen, at den kan advare om det aftryk, den vil sætte på årsregnskabet for 2013.»På baggrund af den viden, FIH har på nuværende tidspunkt, forventes afgørelsen at påføre FIH en økonomisk byrde svarende til den solvensmæssige reservation, der blev foretaget i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal 2013. Beløbet forventes udgiftsført i december 2013,« skriver banken.

I tredje kvartal vendte FIH minus til plus ved at reducere nedskrivningerne til 44,1 millioner kroner fra 529,9 millioner kroner i samme periode sidste år.

Banken fik i årets første ni måneder 292,1 millioner kroner i kontant udbytte fra aktieporteføljen - heraf hele 156 millioner kroner vedrørende smykkeaktien Pandora, oplyste FIH i regnskabet.