Fifas VM-gevinst: 5,5 mia.

Fodboldens mægtige fællesforbund vil tjene knap 5,5 milliarder kr. på sommerens VM i Sydafrika. Generalsekretæren nægter at kalde det overskud.

VM-finalen spilles på FNB Stadium i Johannesburg 11. juli 2010. Fold sammen
Læs mere
Foto: SIPHIWE SIBEKO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen tvivl om at VM i fodbold er en god forretning. Det erkender Fifas generalsekretær Jerome Valcke ifølge Financial Times.

Han anslår, at VM i Sydafrika vil absorbere knap 19 milliarder kr, hvoraf en stor del bliver barberet væk og blandt andet går til værtslandet og udviklingsprojekter.

I sidste betyder det, at Fifa står med overskud på omkring 5,5 milliarder kr. Men Jerome Valcke nægter at kalde det overskud.

"Vi er ikke rige, men tjener ganske godt på en VM-slutrundel. Man skal dog huske, at det er den eneste indtægt, vi har. Vi bør ikke kalde det her profit," siger han til Financial Times.

Dyr forsikring

Pengene vil blive brugt til uforudsete udgifter. Derudover har Fifa tegnet en forsikring, der er næsten fire milliarder kr. værd i det tilfælde, at VM skulle blive indstillet på grund af terrorisme, krig eller naturkatastrofer.

Sydafrika har modtaget hård kritik og er blevet beskyldt for at være for uforberedte på mesterskaberne, når det kommer til spørgsmål om sikkerhed og infrastruktur.

Jerome Valcke medgiver, at forberedelserne er gået for langsomt, men peger på, at landet har tilføjet knap 800 mio. kr. til sikkerhedsforanstaltninger.

VM i Sydafrika begynder 11. maj og slutter præcis en måned senere med finalen i Johannesburg.