Fifa godkendte ekstra VM-penge til Sydafrika

Fifa erkender at have sprøjtet 100 mio. dollars ekstra i VM-projektet for at sikre, at de sydafrikanske bliver klar til det store rykind 11. juni.

Foto: JON HRUSA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der har igennem længere tid verseret rygter om, at Sydafrika har haft svært ved at løfte den store opgave, det er at huse VM i fodbold. Og noget tyder på, at rygterne taler sandt.

I hvert fald yder fodboldforbundenes verdensorganisation, Fifa, nu økonomisk hjælp til sydafrikanerne. Årsagen er, at flere deltagende lande har klaget over træningslejrenes tilstand, skriver BBC.

Indsprøjtningerne medfører, at Sydafrikas organisatoriske budget er svulmet fra 282 mio. pund til 349 mio. pund.

Men Fifas generalsekretær, Jerome Valcke, insisterer ifølge BBC på, at Fifas formodede indkomst på 2,1 mia. pund i løbet af VM-turneringen vil dække stigningen i budgettet.

"Vi har været nødt til at tilføje nogle penge til holdenes lejre. Ikke alder var lige begejstrede for forholdene. Det er en omkostning, Fifa overtager for at sikre niveauet," siger Jerome Valcke til BBC.

Han fortæller også, at Fifa er overbeviste om, at Sydafrika er klar til at huse VM og tilføjer, at den månedlange turnering vil efterlade en varig arv i landet.

"Jeg håber, at det endelige resultat af dette VM bliver, at de to samfund i Sydafrika vil blive ét," siger Jerome Valcke.

Udover de 800 mio. pund, Fifa har brugt på VM, bruger Sydafrika svimlende 3,5 milliarder pund på at bygge ti stadioner.