Fidus med biler på gule plader stoppes

Kæmpehullet i lovgivningen, der giver private bilister med biler på gule plader mulighed for at spare 5.000 kroner om året, bliver lukket.

Det meddeler skatteminister Kristian Jensen som reaktion på Morgenavisen Jyllands-Postens afsløring af det afgiftshul, der er opstået i kølvandet på omlægningen af registringsafgifterne i foråret. Hullet kunne i værste fald koste staten en halv milliard kroner om året.

Bilejere løb i går storm på synshaller landet over for at veje deres biler ned og udnytte hullet i lovgivningen. Men fra oktober er det slut. De danskere, der når det inden, får kun én billig periode på et halvt år i stedet for mere end 5.000 kr. i sparede afgiftskroner pr. år, oplyser Kristian Jensen til Jyllands-Posten.

»Det bliver sådan, at man går tilbage til den oprindelige afgift, man har betalt. Det vil sige, at dem, der vejer ned nu, får en billig periode, men så går vi tilbage på den afgift, de har betalt tidligere. Det har ikke været vores intention, at de skulle have en lettelse ud af det her.«

Det vil sige, at man med de ca. 500 kr. til syn og det løse, har sparet i omegnen af 2.000 kr. på at få sin bil vejet ned?

»Ja, hvis de vil igennem det bøvl, så kan vi desværre ikke forhindre dem i det,« siger Kristian Jensen.

Kilde: Jyllands-Posten