Fiat Chrysler risikerer kæmpebøde for at tie om fejl

Den amerikansk-italienske bilproducent kan se frem til til en stor bøde samt at blive overvåget af de amerikanske myndigheder.

Foto: GIUSEPPE CACACE. Bilproducenten Fiat Chrysler risikerer at få en bøde på 106 millioner dollars svarende til 713 millioner kroner for ikke straks at tilbagekalde biler med livsfarlige fejl.
Læs mere
Fold sammen

Bilproducenten Fiat Chrysler risikerer at få en bøde på 106 millioner dollars svarende til 713 millioner kroner for ikke straks at tilbagekalde biler med livsfarlige fejl.

Det skriver den amerikanske avis The Wall Street Journal.

Ud over bøden kan den amerikansk-italienske bilproducent se frem til at blive overvåget af de amerikanske myndigheder, hvad angår tilbagetrækningen af bilerne.

De amerikanske myndigheder mener, at Fiat Chrysler har vildledt og forsøgt at forhindre regeringen i at undersøge sagen.

Den mangelfulde tilbagetrækning af biler med fejl omhandler mere end 11 millioner køretøjer. Nogle har haft fejl, der har ført til fatale brande, mens bilproducenten for nylig lancerede tilbagetrækning af 1,4 millioner biler, hvis elektroniske systemer kan hackes.