Fiat Chrysler overvejer at sælge Maserati og Alfa Romeo

Den italiensk-amerikanske bilkoncern Fiat Chrystler overvejer ifølge anonyme kilder tæt på sagen at sælge Maserati og Alfa Romeo. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Fiat Chrysler overvejer at sælge dele af selskabet, blandt andet de kendte bilmærker Alfa Romeo og Macerati. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON

Ledelsen i det italiensk-amerikanske bilselskab Fiat Chrysler overvejer flere muligheder for at skabe et skarpere fokus. Overvejelserne går blandt andet på at sælge de kendte upscale bilmærker Maserati og Alfa Romeo fra.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, som har talt med anonyme kilder med kendskab til sagen.

Frasalgene skal skabe et stærkere fokus på biler målrettet en bredere målgruppe for at gøre Fiat Chrysler mere attraktiv i en potentiel kombination med en konkurrent, lyder det i Bloombergs artikel.

Ifølge Bloomberg vurderer analytikere, at værdien af Fiat Chryslers luksusmærker ligger på 7 milliarder euro, svarende til 52 milliarder kroner.

Den endelige beslutning om, hvad der skal sælges fra, bliver sandsynligvis først truffet i begyndelsen af 2018.

Det er ikke første gang, Fiat Chryslers topchef, Sergio Marchionne, har stået i spidsen for frasalg. I 2016 blev Ferrari solgt fra og siden børsnoteret. I 2011 blev CNH Industrial NV, som producerer lastbiler og traktorer, afhændet.

Markedet reagerede på nyheden om eventuelle frasalg ved at sende Fiat Chrysler-aktien op, og værdien af selskabet lå fredag eftermiddag på 17,5 milliarder euro, svarende til 130 milliarder kroner. Fiat Chrysler har ikke ønsket at kommentere sagen over for Bloomberg.

Foruden bilmærkerne Fiat og Chrysler står selskabet også bag mærker som Jeep Ram og Lancia.