Fiat Chrysler får dieselsag på halsen i USA - aktien styrtdykker

Aktien i Fiat Chrysler styrtdykker torsdag, efter at de amerikanske myndigheder har anklaget bilproducenten for at have installeret snydesoftware i omkring 104.000 biler

Fiat Chrysler står blandt andet bag Jeep Grand Cherokee som mistænkes for dieselsvindel i USA Fold sammen
Læs mere
Foto: EDUARDO MUNOZ

Det skriver Bloomberg News. Det skal være sket med henblik på at skjule, at bilernes udledning af dieselpartikler oversteg lovgivningens krav.

Softwaren skal have været i installeret i modellerne Jeep Grand Cherokee og Ram 1500.

På Milano-børsen falder Fiat Chrysler med 16 pct. til 8,78 euro. Markedsværdien af bilproducenten er dermed med et slag blevet trykket med 2,6 mia. euro, eller 19,2 mia. kr., til 13,4 mia. euro.

I USA har aktien i Fiat Chrysler været i børspause op til offentliggørelsen af en meddelelse kl. 17.40, hvor Fiat Chrysler erklærer sig skuffet over, at myndighederne vurderer, at der er tale om et brud på lovgivningen.


Selskabet oplyser desuden, at det har til hensigt at samarbejde med myndighederne og vil præsentere sit syn på sagen med henblik på at få løst sagen.


Tidligere har Volkswagen erkendt sig skyldig i at have installeret snydesoftware i dieselbiler og fik ifølge Financial Times for nyligt en bøde på 4,3 mia. dollar i sagen, der også havde store konsekvenser for Volkswagen-aktien.

Da sagen blev kendt i september 2015 faldt Volkswagen således fra lige over 160 euro per aktie helt ned til lige over 101 euro i løbet af et par uger.

Siden har Volkswagen-aktien rettet sig, uden at den dog har rystet sagen helt af sig. Den er således senest handlet til 149,90 euro.