FF Skagen køber konkurrent

Fiskemelsfabrikken FF Skagen, der årligt omsætter for 1,7 milliarder kroner, bliver snart en tredjedel større. Forbruger- og Konkurrencestyrelsen har nemlig netop godkendt, at FF Skagen kan købe og overtage konkurrenten Hanstholm Fiskemelsfabrik.

Fabrikken FF Skagen der er en af verdens førende producenter af fiskeolie og fiskemel. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed svinder antallet af danske fabrikker, som fremstiller fiskemel og -olie, ind til bare to, nemlig FF Skagen og Triple Nine Thyborøn. Tilbage i slutningen af 1960erne var der ellers 19 fabrikker herhjemme af den slags over hele landet.

Overtagelsen giver FF Skagen mulighed for at vokse, hvilket ellers ikke havde været muligt i samme omfang. De råvarer i form af små fisk så som tobis, brisling og sperling, som virksomheden benytter sin produktion er således underlagt stramme kvoter.

»Kvoterne for, hvor mange fisk som må fanges af denne slags, er tilmed halveret over de sidste ti år,« siger Jens Borup, der er bestyrelsesformand for FF Skagen.

For FF Skagen, som især voksede sig stor fra 1970 til 2004 med Werner Broberg som direktør, er opkøbet en historisk milepæl. Tidligere har virksomheden taget store spring frem ved at være de første til at fremstille fiskemel ved lave temperaturer og nu ved at kunne rense fiskemelet for alle uønskede stoffer.

FF Skagen er i dag et aktieselskab, der ejes af for to tredjedeles vedkommende af en fond, der skal støtte og udvikle virksomhedens aktiviteter. Den sidste tredjedel ejes af de oprindelige andelshavere, der er de lokale fiskere. Hanstholm Fiskefabrik har været ejet af den færøske fiskemelsfabrik P/F Havsbrún og den russiske foderstofkoncern Sodrugestvo.